Terdampar kekeringan

June 7, 2011 § Leave a comment

Penulisan nih pasal diri sendiri jadi tidak digalakkan baca.Kalau nak baca pun sila jangan tinggalkan apa-apa komen.

Sebelum aku menulis panjang apa yang berlaku hari ini dan sekarang.Aku nak copy paste dulu karangan beberapa hari lepas masa internet tak ada.Malas pula nak buat post baru.

Few days ago I remembered a lyric but couldn’t remember the song. It makes me stressed out. But finally I found the song. I think I watched too many love story these past few days. Haha.Most people watch movie. Some for enjoyment. Some just want to spend their times. Some did not have any clue why they did.Actually I think it’s a good thing to do sometimes. Especially if it has a good moral that we can benefit from it. Of course you got to sort the movies. The suitability and content always count.

Ada satu quote nih aku tertarik dalam satu Love story yang aku tengok.Love story apa? cari sendiri.Quote dia berbunyi “O lord give me the strength to change the things I can , the courage to accept thing that I can’t and the wisdom to tell the difference”.

Ok berbalik semula kepada apa yang terjadi hari ini.Hari nih ingatkan ada perjumpaan biasa  dengan Prof Alex sebelum sesi зачёт.Rupa-rupanya hari nih juga dia nak bagi зачёт. Jadi memang tak bersedia.Sebelum kelas pula aku tiba-tiba sakit perut dan terpaksa lari balik hostel.Sampai hostel pula ada cina bertapa dalam tandas.Last-last kena turun floor bawah untuk buang air.Pastu lari pergi universiti balik.Setelah diperiksa задача yang aku telah buat.Ada lah salah juga sikit-sikit.Tapi dia bagi lepas juga.Alhamdulillah selesai зачёт terakhir semester ini .Alhamdulillah.

Lepas tu balik semula rumah , kerana sesi Sapromat belah petang jadi ada banyak masa .Gap yang ada digunakan untuk alas perut makan tengah hari.Bird masak tomyam , Jalal pinjamkan periuk Lina , Khalis potong bawang dan Mat support ayam.Aku masak nasi.Habis makan berborak sikit kemudian sume terlentok.

Gerak-gerak ke kelas Sapromat pun suprise juga.Ingatkan buat задача tu untuk допуск sahaja.Rupa-rupanya selesai dapat markah terus.Dia kira sebagai exam.Tapi disebabkan aku punya banyak salah jadi tak lepas lah Sapromat.Kena tunggu selasa depan pulak.Lagi seminggu untuk jumpa dia.Dalam tak banyak orang yang lepas.Bird lepas.Cis.

Exam filosofi pula Jumaat depan.Kira seminggu gap nih aku kena fikir nak isi dengan apa.Takkan nak buang seminggu ni begitu sahaja.Lepas balik Sapromat aku dah blur tak tahu nak buat apa.Budak-budak yang semangat ajak jogging tiba-tiba cancel pula.Semua malas.

Last-last aku pun buka la tab baru kat laptop dan mula menulis.Haa itu maksudnya sekarang.Aku biasanya study bersama secawan kopi atau hot chocolate disebelah.Tapi sebab gula habis.Tak boleh nak buat air.Jadi kemalasan untuk buat kerja bertambah.Astaghfirullah.

Lupa pula nak masukkan.Sebelum aku terdampar kekeringan sempat chatting dengan kawan lama.Rijaluddin nama dia.Sekarang belajar di Jordan.Dah 2 atau 3 tahun tak balik Malaysia.Jadi aku paksa dia balik sebab rindu lama tak jumpa.Tapi tak tahulah dia terbuka hati nak balik ke tak.Dia kata sekarang dia sedih sebab semua housemate dia balik Malaysia.Dah sedih tu balik je lah.

Haha jadi aku nak cuba listkan benda yang aku boleh buat untuk isi gap satu minggu nih:

  1. Gym
  2. Baca buku ilmiah
  3. Cuci gambar
  4. Beli frame gambar kat ikea
  5. Pulangkan buku kat library
  6. Cari buku library yang hilang
  7. Masih berfikir nak buat apa lagi

Maaflah tulisan nih bercampur Melayu , Inggeris dan Russian sikit.Kalau tak faham tu tak payah la tanya.Biar je tak faham.Lately nih rasa macam sedih dan takut.Mungkin sebab baca dan tengok video berkenaan kematian dah hari akhirat.Tapi perlu juga ingat benda ni sebenarnya.Sangat perlu.Kerana inilah masa depan.Bukan masa depan 10 atau 20 tahun lagi.Masa depan yang abadi nanti.

Dah takde apa kut nak share.Sebenarnya aku nak hiatus dari alam siber untuk beberapa masa untuk mencari diri.Tu yang jarang jarang update twitter atau facebook.Tapi kadang-kadang terupdate juga.Haih.

Ok lah nak solat asar.

Bye.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Terdampar kekeringan at What happen in my life.

meta

%d bloggers like this: