Miss that cute moment

December 18, 2011 § Leave a comment

Dulu time sekolah rendah aku ada sorang kawan. Kawan baik. Sampai sekarang aku sayang dia.

Ayah dia seorang yang kuat pergi masjid. Kalau pergi masjid biasanya mesti jumpa ayah dia. Dan selalunya dia ikut sama.

Teringat dulu aku pernah beraya di rumah dia. Mak dia bagi duit raya.

Yang tak boleh lupa sekali dulu time balik sekolah. Aku biasanya naik basikal. Dia pulak naik van. Van tu ayah  dia bayar untuk hantar dia balik dari sekolah.

Tapi entah kenapa dia lagi suka balik rumah jalan kaki dengan aku. Mungkin sebab van tu takde aircond kut. Haha.

Sambil berjalan sekali kitorang sembang macam-macam. Kat tengah jalan singgah di rumah kedai untuk beli aiskrim Neslo. Itulah first time aku tahu Neslo tu Nescafe campur Milo.

Beberapa tahun lepas aku jumpa semula dia di facebook. Dia dah banyak berubah. Masa yang memisahkan membuatkan kami berbeza dalam banyak hal.

Tapi aku masih rindu masa lalu. Kadang-kadang aku selalu pergi masjid yang ayah dia selalu pegi. Berharap dapat bertemu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Miss that cute moment at What happen in my life.

meta

%d bloggers like this: