Okhta’s trip with the kids

January 24, 2012 § 2 Comments

Alhamdulillah.

Today. Opss its yesterday . Allah gave us some time to share a moment together . Pressed a key (Switch to Malay) . Seronok rasanya dapat bersama berkongsi masa gembira bermain snowboard. Ceria.

Solat berjemaah dalam keadaan kesejukan dan kebekuan bersama. Mungkin orang semua tengok pelik tapi at least kami dapat mengiklankan Islam sedikit sebanyak kepada masyarakat bumi salji ini. Bak kata orang Inggeris ‘ Perbuatan bercakap lebih kuat dari perkataan’ .

Dek kerana baru second time bermain dalam masa 2 tahun setengah nih jadi pelbagai jenis aksi jatuh menjunam dapat dipamerkan. Keyword disini ‘Jangan pernah berhenti’.

Tapi sebab tak berhenti tu lah sakit-sakit satu badan. Jadi mungkin on off untuk futsal malam ini. Tak dapat nak fully recover.

Sekarang tengah cuti jadi ada masa untuk tengok cerita ‘Besi sebenar’. Teringat zaman kecik kecik dulu. Waktu dulu selalu ikut ibu dan ayah pegi bengkel kereta. Servis servis. Dan aku selalu kumpul pelbagai jenis peralatan kecil besi. Contohnya spark plug , screw , dll.

Cita-citanya dah besar nanti nak buat robot dengan technology yang aku berjaya kumpul tu.Haha. Ibu sampai belikan toolbox dulu untuk aku. Tapi cita-cita tu semakin pudar as I grew older. Bila teringat balik rasa sayu pun ada. Haha.

Kids full of dreams and curiosity.

Semakin membesar semakin aku berpijak pada realiti. Belajar bab electric semasa di higher form dan university adalah antara subject yang aku kurang minat dan kena struggle untuk lepas. Tapi lepas malam nih rasa macam nak pursue balik impian tu. Mungkin nanti ambil Master dalam Electrical Engineering. Ermm. Tengok lah jodohnya macam mana.

Ini ada video video sikit motivasi untuk terus mengejar mimpi.

Selamat lena tidur. Goodnight!

Advertisements

§ 2 Responses to Okhta’s trip with the kids

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Okhta’s trip with the kids at What happen in my life.

meta

%d bloggers like this: